De ruimtethermostaat stuurt signalen naar de cv-ketel en de cv-ketel zorgt ervoor dat de gekozen ruimte(s) op juiste temperatuur komen. Er zijn verschillende thermostaattypes verkrijgbaar:

  • De conventionele thermostaat, deze thermostaat werkt met bimetaal. Dat zijn 2 metalen reepjes met een verschillende uitzettingscoëfficiënt zijn met elkaar verbonden. Als de temperatuur verandert trekt het geheel krom, waardoor een schakelaar wordt omgezet.
  • Elektronische thermostaat, hier meet een elektronische module de kamertemperatuur
  • Klokthermostaat, deze thermostaat is voorzien van een tijdmechanisme. Na een ingestelde periode zal de ruimte naar een lagere temperatuur worden gebracht.

Nefit Easy

Nefit Easy is de meest bekroonde slimme thermostaat van Nederland. Een stijlvol design dat past in elk interieur en super eenvoudig te bedienen. Dat is Easy. En dat alles krijgt u zonder contract of abonnement. Bovendien wordt Easy steeds slimmer, zonder dat u er iets voor hoeft te doen! Nieuwe functies komen beschikbaar via automatische updates.

Op afstand te bedienen via uw smartphone en tablet. Dreigt er iets mis te gaan met uw cv-installatie? Easy meldt het u direct via de app. Easy bespaart extra energie dankzij geavanceerde aanwezigheidsdetectie. Easy maakt bovendien inzichtelijk wanneer er efficiënt wordt verwarmd. Ook kunt u zien hoeveel gas u verbruikt voor verwarming en warm water.

Honeywell evohome

Het evohome systeem van Honeywell is er voor gemaakt dat u uw energieverbruik kunt verlagen zonder in te leveren op uw comfort. Een nieuwe methode om uw huis te verwarmen die u de controle geeft terwijl hij leert van uw levensstijl en zich aan uw gewoontes aanpast. Evohome is een slimme thermostaat voor zoneregeling, dat betekent dat hij alleen verwarmd wanneer en daar waar u het nodig heeft. Zelfs als u niet thuis bent heeft u de controle over de verwarming via de evohome app zodat u nooit meer in een koude woning thuis komt. Een slimmere en zuinigere manier om uw huis te verwarmen.

Voor meer informatie kunt u bij ons terecht, wij zitten in de omgeving van de Kempen (o.a. Bergeijk, Eersel, Eindhoven, Riethoven, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en Westerhoven).

Meer informatie?

Uw huis ook ‘smart’ maken met een of meerdere regelingen? De Kempen Installaties kijkt samen met u naar de meest geschikte oplossing en kan zorgen voor de installatie.