Afzuigkappen moeten hun werk goed kunnen doen in de keuken. Zij zorgen ervoor dat kookluchtjes op de juiste wijze worden afgevoerd. Het installeren is best wel een moeilijke klus. Ook de stroomvoorziening is niet eenvoudig aan te leggen. Daarbij moet een kap volgens bepaalde regels worden gemonteerd. Het is beter om het installeren over te laten aan een erkend installatiebedrijf. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Dan krijgt u ook nog eens garantie en u weet dat het straks verantwoord is geïnstalleerd. Dat is weer een hele zorg minder!

De afzuigkap (ook wel dampkap genoemd) is er in een zestal uitvoering:

  • Eilandkappen
  • Inbouwmodellen
  • Plafond afzuigkap
  • Onderbouwmodellen
  • Schouwkappen
  • Vlakschermen

Recirculatie

Recirculatie- of motorloze afzuigkappen functioneren veelal zeer matig en brengen hoge kosten en een hoop gedoe met zich mee vanwege het regelmatig vervangen van de koolstoffilter en/of de veelal te lage afzuigcapaciteit.

De Domaplasma luchtzuivering technologie is een revolutionaire hoog capaciteit circulatieluchtbehandeling voor het ‘d.m.v. een afzuigkap’ energiebesparend, milieuvriendelijk en efficiënt verwijderen van vrijwel alle kook- en bakgeuren, maar daarnaast ook van virussen, micro-organismen, kiemen, schimmelsporen, pollen etc.

Hoe werkt recirculatie?

  1. In de vetfilters, in de unieke combinatie met en hyabsorb fijnfilter, worden de kookdampen en de afgezogen lucht ontdaan van vaste delen, vetten, oliën en overige verontreinigingen.
  2. In het hoogspanningsveld in de Domaplasma katalysator ontstaat een reactie- en oxidatieproces waardoor de geuren uiteen vallen en de verontreinigingen (waaronder ook micro-organismen zoals bacteriën, schimmelsporen, allergenen en virussen) worden vernietigd.
  3. In de katalysator worden eventuele nog resterende geurmoleculen vervolgens opgevangen en daar tot verdere oxidatie en definitieve zuivering gedwongen.
  4. Het Domaplasma proces zorgt ervoor dat uiteindelijk als eindproduct “ademlucht” overblijft.

Meer informatie?

Voor meer informatie en installatie omtrent de juiste afzuig-oplossing (afzuigkap dan wel recirculatie systeem), bent u bij De Kempen Installaties aan het juiste adres! Wij zitten in de omgeving van de kempen (o.a. Bergeijk, Eersel, Eindhoven, Riethoven, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en Westerhoven).