In plaats van een combiketel, kunt u ook een verwarmingsketel combineren met een losse boiler. Dan verwarmt de ketel heet water in de boiler. U krijgt hierdoor enorm veel warm water tot uw beschikking. Hebt u al een hoog rendement verwarmingsketel van Vaillant, Atag of Nefit? Dan kunt u in de meeste gevallen ook een losse indirect gestookte boiler aanschaffen.

Elektrische boiler

Met een elektraboiler heeft u warm water in een handomdraai. U hoeft niet te wachten tot het warme water een lange weg heeft afgelegd. U bespaart tijd, water en energie, want u opent de warm waterkraan waarschijnlijk zo’n 20 tot 30 keer per dag! Er zijn goede oplossingen voor elke situatie. Boven het aanrecht, in een opbergkast, in de badkamer of welke plaats u ook wenst. Boilerwater is veel heter dan nodig is voor keuken-, bad- of douchegebruik. U mengt er altijd koud water bij voor de juiste gebruikstemperatuur. De boiler levert dus veel meer warm water dan de inhoud aangeeft. Een 120 liter boiler levert u ongeveer 325 liter water van 38°C.

Meer informatie?

Voor meer informatie over verschillende boiler systemen en voor advies omtrent het product dat het beste bij uw wensen en eisen past, bent u bij De Kempen Installaties aan het goede adres! Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte oplossing!