NIBE staat al jaren bekend om zijn warmtepompen, boilers, stadsverwarmingsets en zonlichtsystemen. De Kempen Installaties levert NIBE producten. NIBE voorziet woningen en gebouwen van producten die warmwater leveren en een comfortabel binnenklimaat garanderen.

Lucht / water

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in  bruikbare energie voor het leveren van verwarming en het produceren van warmtapwater. In feite is de werking van een warmtepomp vergelijkbaar met die van een koelkast.

Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte (ofwel: energie) aan de buitenlucht. Dat kan tot een buitentemperatuur van maar liefst -20°C! Voor een lucht/water warmtepomp zijn geen ingrijpende bouwkundige maatregelen nodig. Hierdoor kunt u dit type warmtepomp uitstekend toepassen in bestaande situaties, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van een conventionele installatie met een cv-ketel.

Onder de juiste omstandigheden kan de opbrengst van een warmtepomp oplopen tot maar liefst 600%. In zo’n geval levert de warmtepomp met 1 kWh aan elektrische energie maar liefst 6 kWh aan warmte.

Water / water

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in bruikbare energie voor het leveren van verwarming en het produceren van warmtapwater. In feite is de werking van een warmtepomp vergelijkbaar met die van een koelkast.

 

Een water/water warmtepomp is zowel toepasbaar in nieuwbouw als in bestaande bouw en onttrekt met behulp van een gesloten collector of een open bron warmte (= energie) aan de bodem, aan grondwater, aan oppervlaktewater of aan een andere bron, zoals de gevel en/of het dak van een gebouw. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van uw situatie.

Met een goede water / water warmtepomp bespaart u tot wel 45% op uw energiekosten ten opzichte van een traditionele cv-ketel. Bovendien verlaagt u met een water / water warmtepomp uw CO₂-uitstoot, want aardwarmte is een natuurlijke en milieuvriendelijke energiebron. De zonnewarmte wordt het hele jaar door opgeslagen in de aardboden. Maar het belangrijkste is dat een water / water warmtepomp u optimaal comfort biedt in verwarming, warm water én koeling.

Zonlichtsystemen

Met een NIBE SOLAR zonlichtsysteem profiteert u het hele jaar door optimaal van een onbeperkte voorraad gratis zonlichtenergie. Natuurlijke energiebronnen (zoals de zon, warmte uit de aarde en warmte uit de lucht) zijn bovendien veel beter voor het milieu dan energie uit bijvoorbeeld aardgas, omdat ze geen gas verbranden en dus geen CO2-uitstoot veroorzaken.

Hoewel een NIBE SOLAR zonlichtsysteem zich niet de eerste maanden terugbetaalt, zult u het financiële voordeel wel direct opmerken in uw portemonnee. Uw energierekening zal zeker lager uitvallen. Daarnaast ­­(ook niet onbelangrijk) geeft een investering in een schoon en modern verwarmings- en warmtapwatersysteem met lage kosten altijd meerwaarde aan uw woning!

NIBE biedt u een breed assortiment producten (zoals warmtepompen, boilers en zonlichtsystemen) die naadloos op elkaar zijn afgestemd. Dankzij jarenlange kennis en ervaring zijn deze kwalitatief hoogstaande producten stuk voor stuk uitstekende bouwstenen voor een complete installatie die met een geavanceerde regeling zorgt voor een comfortabele warmte- en warmwatervoorziening in woningen en utiliteitsgebouwen.