Kiezen voor Nefit is kiezen voor duurzaam. Een goede zaak dus! Maar waarom zou u nog meer kiezen voor duurzaam – afgezien van voor de hand liggende redenen? Daar weten wij wel een paar voordelen voor!

 • Direct besparen door lagere energierekening
 • Aantrekkelijke subsidies voor warmtepomp en zonneboiler
 • Hogere woningwaarde door o.a. beter Energielabel
 • Schonere leefomgeving door CO2-reductie
 • Zelfvoorzienend door zelf energie te produceren
 • Verwarmen zonder of met minder gas
 • Meer comfort en gebruiksgemak
 • Voldoen aan (toekomstige) richtlijnen

PV-systemen

Ook als het gaat om systemen voor het duurzaam opwekken van stroom levert Nefit hoogwaardige totaaloplossingen. Voor alle componenten geldt: Made in de EU, volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. De opbrengst van onze zonnepanelen ligt aantoonbaar hoger. Bovendien loopt de opbrengst van de meeste panelen na verloop van tijd terug. Met een systeem van Nefit heeft u harde garanties. Alleen op de toppanelen van Nefit krijgt u 30 jaar garantie op het product zelf én op het vermogen. Dus een gegarandeerd hogere opbrengst en maximaal rendement op uw investering.

Zonneboiler

Nefit SolarLine is een uniek zonneboilersysteem voor warm water of verwarming. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat. Elke collector haalt het hele jaar door uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht.

Via een gesloten circuit wordt het sanitaire water in de voorraadboiler verwarmd (afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tot wel 80 á 90 graden). De royale, optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw (bestaande) HR-ketel.

Op zonnige dagen wordt het water voor douche, bad en keuken volledig duurzaam verwarmd met zonne-energie. Op dagen met weinig zonlicht springt uw HR-ketel bij. Op jaarbasis gebruikt u zo tot 60% minder aardgas voor de bereiding van warm water.

EnviLine Bivalent

EnviLine buitenunit met Split of Monoblock wordt gecombineerd met een bivalente wandhangende EnviLine buitenunit en een externe bijverwarmer, bijvoorbeeld een cv-ketel of hout- of palletkachel. Het warme water wordt geleverd door een cv-combiketel, of door de combinatie warmtepomp en bijverwarmer. In het laatste geval gaat het hier om een single cv-ketel met een losse warmwaterboiler. Een van de voordelen van deze variant is dat de regeling van de warmtepomp steeds bepaald of het kosten- efficiënter is om de warmtepomp in te zetten, of de bijverwarmer.

EnviLine All-electric

De EnviLine buitenunit (Split of Monoblock) wordt gecombineerd met een wandhangende All-electric EnviLine binnenunit en een externe warmwaterboiler. De All-electric binnenunits zijn voorzien van een elektrische bijverwarmer van 9kW. Het warme water wordt geleverd door de indirect gestookte boiler. Dat kan ook een zonneboiler zijn, voor een extra duurzame warmwatervoorziening. Een gasaansluiting is overbodig. Een van de voordelen van deze variant is dat er geen bijverwarming door een cv-ketel nodig. Het systeem werkt in zijn geheel op elektriciteit. Een gasaansluiting is hier overbodig.

EnviLine Tower

De EnviLine buitenunit (Split of Monoblock) wordt gecombineerd met een EnviLine Tower binnenunit. De all-in Tower binnenunit wordt geplaatst op de begane grond en is voorzien van een geïntegreerde rvs boiler met een inhoud van 190 liter. Het tapwater wordt verwarmd door de warmtepomp en indien nodig bijverwarmd met behulp van een in de binnenunit geïntegreerde elektrische naverwarmer van 9 kW. Een van de voordelen van deze variant is dat alles is geïntegreerd in één binnenunit. Het systeem werkt volledig op elektriciteit. Een gasaansluiting is overbodig.

EnviLine TowerSolar

De EnviLine buitenunit (Split of Monoblock) wordt gecombineerd met een EnviLine TowerSolar binnenunit. De all-in TowerSolar binnenunit is voorzien van een geïntegreerde rvs boiler met twee spiralen en een inhoud van 184 liter. Op deze bivalente boiler kunnen één of twee zonnecollectoren worden aangesloten. Zo wordt het warme water (voor)verwarmd met duurzame zonne-energie. Alleen als het nodig is wordt het water naverwarmd door de warmtepomp of de elektrische bijverwarmer. Een voordeel van deze variant is dat alles is geïntegreerd in één binnenunit. Het systeem werkt volledig op elektriciteit. Een gasaansluiting is overbodig.

VentiLine ventilatiewarmtepomp

Ventilatielucht is een gratis warmtebron die het hele jaar door beschikbaar is. De Nefit VentiLine ventilatiewarmtepomp zorgt voor de ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater. De warmtepomp werkt in combinatie met een Nefit HR-combiketel voor naverwarming tijdens pieken. Een effectief hybride systeem dat tot 30% energie bespaart. Voor woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht is dit de meest kostenefficiënte duurzame oplossing.

Belangrijkste voordelen:

 • Drie functies: mechanische ventilatie, centrale verwarming en warm water
 • Vervangt de mechanische ventilatie box
 • Geen kostenverhogende voorzieningen nodig
 • Tot 30% energiebesparing
 • Twee energielabelsprongen mogelijk bij bestaande bouw
 • 0,27 EPC-reductie mogelijk bij nieuwbouw
 • Tot 40% lagere emissies
 • Eenvoudig te installeren en onderhoudsarm
 • Geluidsarm