Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft op je energieverbruik voor warm water. Milieu Centraal zet op een rij waar je aan moet denken als je een zonneboiler koopt. Je kunt subsidie krijgen voor de aanschaf van een zonneboiler.

Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers zorgen voor warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Een huishouden met 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 200 m3 gas en 370 kg CO2-uitstoot.

In de zomer levert je zonneboiler bijna al je warme water. In de winter lukt dit niet, ook niet met een grote zonneboiler. Maar je hoeft niet bang te zijn voor een koude douche: als er minder zonlicht is, zorgt je combiketel of warmtepomp voor warm water.

Tips voor zonnepanelen

  1. Je kunt subsidie krijgen als je een zonneboiler aanschaft. Deze subsidie voor een zonneboiler voor 4 personen is ongeveer €1.100,-
  2. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak (die vangt het zonlicht op) en een vat om het warme water in op te slaan. Voor 4 personen is een collector van 3,5 m2 geschikt, met een opslagvat van 150 liter.
  3. De beste opbrengst heb je bij een plaatsing op het zuidwesten, zuiden en op het zuidoosten, met een hoek tussen de 20˚en 60˚. Het is belangrijk dat de zonneboiler niet in de schaduw komt te liggen.
  4. Staat er Gaskeur-NZ op je cv-ketel, dan is deze geschikt voor Naverwarming Zonneboiler.
  5. Laat een vakman de zonneboiler plaatsen.
  6. Voor het plaatsen van een zonneboiler heb je geen vergunning nodig, behalve als je in een monumentaal pand of beschermd stads- of dorpsgezicht woont.
  7. Laat een schermpje plaatsen op een plek die goed zichtbaar is, waarop je kunt zien of de zonneboiler goed werkt of een storing heeft.

Bij De Kempen Installaties kunt u terecht voor meer informatie en het aanschaffen van een zonneboiler. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op! Wij zitten in de omgeving van de kempen (o.a. Bergeijk, Eersel, Eindhoven, Riethoven, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en Westerhoven.)

Meer informatie?

Voor meer informatie over duurzame producten bent u bij De Kempen Installaties aan het goede adres!