Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in bruikbare energie voor het leveren van verwarming en het produceren van warm tapwater. In feite is de werking van een warmtepomp vergelijkbaar met die van een koelkast.

Een water/water warmtepomp is zowel toepasbaar in nieuwbouw als in bestaande bouw en onttrekt met behulp van een gesloten collector of een open bron warmte (= energie) aan de bodem, aan grondwater, aan oppervlaktewater of aan een andere bron, zoals de gevel en/of het dak van een gebouw. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van uw situatie.

Met een goede water / water warmtepomp bespaart u tot wel 45% op uw energiekosten ten opzichte van een traditionele cv-ketel. Bovendien verlaagt u met een water / water warmtepomp uw CO₂-uitstoot, want aardwarmte is een natuurlijke en milieuvriendelijke energiebron. De zonnewarmte wordt het hele jaar door opgeslagen in de aardboden. Maar het belangrijkste is dat een water / water warmtepomp u optimaal comfort biedt in verwarming, warm water én koeling.

Bij De Kempen Installaties kunt u terecht voor meer informatie. Wij zitten in de omgeving van de kempen (o.a. Bergeijk, Eersel, Eindhoven, Riethoven, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en Westerhoven.) 

Meer informatie?

Voor meer informatie over duurzame producten bent u bij De Kempen Installaties aan het goede adres!