Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in  bruikbare energie voor het leveren van verwarming en het produceren van warm tapwater. In feite is de werking van een warmtepomp vergelijkbaar met die van een koelkast.

Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte (ofwel: energie) aan de buitenlucht. Dat kan tot een buitentemperatuur van maar liefst -20°C! Voor een lucht/water warmtepomp zijn geen ingrijpende bouwkundige maatregelen nodig. Hierdoor kunt u dit type warmtepomp uitstekend toepassen in bestaande situaties, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van een conventionele installatie met een cv-ketel.

Onder de juiste omstandigheden kan de opbrengst van een warmtepomp oplopen tot maar liefst 600%. In zo’n geval levert de warmtepomp met 1 kWh aan elektrische energie maar liefst 6 kWh aan warmte.

Bij De Kempen Installaties kunt u terecht voor meer informatie. Wij zitten in de omgeving van de kempen (o.a. Bergeijk, Eersel, Eindhoven, Riethoven, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en Westerhoven.)

Meer informatie?

Voor meer informatie over duurzame producten bent u bij De Kempen Installaties aan het goede adres!