Met een gashaard creëert u met één druk op de knop sfeer en warmte in huis.

Het gemak van een gashaard

Gashaarden zijn zeer gebruiksvriendelijk en geven een aangename warmte af. Bij de nieuwste modellen zie je bijna geen verschil meer met een echt knapperend houtvuur. De temperatuur is meestal door middel van een thermostaat in te stellen en te beïnvloeden. Op elk tijdstip van de dag. Tegenwoordig kan dit zelfs via iPhone of iPad. Bij de gashaard gaat het gezegde ‘gemak dient de mens’ volledig op.

Soorten gashaarden

Gashaarden zijn er in alle soorten en maten en daarom ideaal voor elke ruimte. De inbouw gashaard en de inzet gashaard zijn goede vervangers voor de hout gestookte open haard. Deze kunnen zonder veel hak en breek werk geïnstalleerd worden. De hangende gashaard wordt bevestiging aan de muur of aan het plafond en daardoor blijft de ruimte eronder vrij. Dit creëert optisch ruimte. Daarnaast is er de echte gas open haard. Daarbij is maatwerk heel erg belangrijk.

Veiligheid van de gashaard

De technologie van de gashaard is zo geavanceerd dat u gerust kunt zijn bij installatie dat het totaal veilig is. De warmtebron is handmatig in te stellen en gashaarden zijn beveiligd voor oververhitting. Daarnaast beschikken veel gashaarden over  een waakvlam waardoor er geen gas in de haard kan komen wat niet verbrand is. Afhankelijk van de gashaard zijn er nog extra beveiligingen als terugslagbeveiliging waardoor vlammen de gasleiding niet in kunnen slaan en herstart beveiliging wat voorkomt dat de gashaard na uitzetten meteen weer aangezet kan worden.

Meer informatie?

Voor loodgieterswerk (gas, riolering, sanitair, senioren / mindervaliden en water) bent u bij De Kempen Installaties aan het goede adres!